Skip to main content

Factory Square

Waterloo, Ontario

Canada Green Building Council logo

Mixed Use Building Renovation

A unique and structurally complex renovation; this project include office and retail tenant space with a large public corridor leading individuals from the LRT station through a 15,000 square foot open-air courtyard. The glazed perimeter, interior walls and twenty-three 8 foot skylights through the main corridor and tenant spaces provide an abundance of natural light and feeling of openness in the centre of the building.

Removal of the existing roof and shoring of the building was necessary to create the central courtyard. This project achieve Certification by the LEED® Canada Green Building Rating System.


Consultants

ABA Architects Inc., EMCAD Consulting Engineers, Stantec Inc., Tacoma Engineers

Sector

Commercial

Project Duration

April 2015 - August 2016

Size

240,000 sq.ft.

Project Type

Construction Management