Skip to main content

University of Waterloo Needles Hall

Waterloo, ON

ACCESSIBLE ADMINISTRATIVE EXPANSION

Providing increased office and meeting space for the University of Waterloo, the Needles Hall expansion is a robust and versatile administrative building. The addition is connected to the existing Needles Hall via a three-storey glass link, and to the new science building by a bridge. A new, media friendly Board & Senate meeting room and related amenity space are housed on the third floor, with Counselling Services and Accessibility Services occupying the second and first floors respectively. Exterior features of the highly accessible addition include a 20-space below ground parking area and heated sidewalks and ramps to eliminate winter maintenance.


Consultants

IBI Group Architects, MTE Consultants, TMP Consulting Engineers, Rombald Inc.

Sector

Institutional

Project Duration

November 2014 - September 2015

Size

57,522 sq.ft.

Value

$15,000,000

Project Type

Design Build

What our clients have to say...

"Melloul-Blamey's Project Manager displayed control over the project at all times, maintaining good cooperation between sub-trades, the owner's representatives, architect and consultants."

Daniel Parent

Director of Design and Construction Services
University of Waterloo